Lutong bisaya

 RECIPE

 INON-UNAN NGA ISDA
  Mga Sagul sa Pagluto                                                 Gamit sa pagluto:
  1.  Isda                                                                    1. kolon
  2. Kamatis                                                               2. luwag
  3. Sili nga espada                                                     3. kutsilyo
  4. Luy-a                                                                  4. kayo(fire)
  5. Sibuyas bombay
  6. Suka
  7. Asin
  8. Vetsin
  9. Orange juice pack or fruit
  Paagi sa pagluto:
   1. Kuhaon ang isda ,hugasan, abrihan ang dapit sa tiyan sa isda gamit ang kutsilyo.Kuha on ang tina-e sa           isda,kuhaon ang hasang(gills) human hiwaon og tunga kong dako nag isda para inig luto masulod ang             mga duga sa sagol sa mga panakot o lamas.
  2. Hiwaon ang kamatis,sili nga espada,
  3. Panitan ang luy-a,sibuyas og hiwaon pagkahuman.
  4. Kuhaon ang kolon og butangan og isda isagul ang mga hiniwa nga lamas
  5.Butangan og suka kanang dili kaayo aslum kay makadaot sa lasa sa imong gi luto pagka human timplahan
     og asin og vitsen.
  6. Ibutang ang kolon sa kayo(fire) mag hulat nga mabukal.mga 20 minutes para dili lasmo  simhuton
  7. Tiliwan ang sabaw sa inon unan, tapos butangan sa kinutaw nga orange juice o duga ni ini  pabukalon
      nasad og 5 minutes.
   
      Tips:
          Mas lami magkaon kung parisan og utan nga nga bisaya,

        Enjoy Eating !!!
 

                                    
           

No comments:

Post a Comment

"Post a comments"